7. kolo hokejovej Tipsport extraligy

03.10.2012 Celý región

HK Poprad - HK Orange 20 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Góly: 11. Kovačevič (D. Kramár, D. Buc), 30. Klouda (R. Sabolič, Špelda), 32. M. Šterbák (R. Sabolič, Klouda), 33. F. Macejka (B. Rapáč, D. Buc), 41. R. Sabolič (Klouda, M. Šterbák), 51. M. Šterbák (Buri) - 18. A. Lipovský (Mikéska, Klimčík), 40. Boltun (Fujerík), 57. Tóth (Buri)
Vylúčení: 10:7 na 2 min, navyše Mikéska (HK Orange 20) na 10 min za napadnutie hlavy a krku
presilovky: 1:1
oslabenia: 1:0
rozhodovali: J. Bachúrik - M. Korba, Jobbágy
723 divákov.

Poprad: Sidor - J. Špelda, M. Šterbák, Kovačevič, D. Kramár, M. Kurali, Pentikäinen, Gáborčík - R. Tomas, Klouda, R. Sabolič - Vandas, D. Buc, S. Takáč - F. Macejka, B. Rapáč, Homa - Matúš Paločko, Koskinen, Gapa ml. - Gríger.
HK Orange 20: P. Romančík - Korím, Rusina, Nechala, M. Bednár, Buri, Tóth, Pospíšil, Mikéska - A. Lipovský, V. Fekiač, Klimčík - D. Hudec, Bíreš, Uhrík - B. Mráz, Kolena, Podsedlý - Boltun, Fujerík, Klučiar
 
Poprad 2. októbra (TASR) - Gólový účet mohol ako prvý otvoriť už v 3. minúte hosťujúci Boltun, ktorý sa po chybe Kovačeviča na modrej dostal do úniku, ale Sidor semaforom zmaril jeho strelu. V 9. minúte to mohol byť na druhej strane navrátilec do zostavy Vandas, ktorý však v presilovke zblízka prestrelil poloprázdnu bránku. Krátko nato vytiahol bravúrny zákrok Romančík proti gólovému zakončeniu Buca. V 11. minúte však už nestačil na obrancu Kovačeviča, ktorý v presilovke dorazil do bránky svoju vlastnú strelu. V závere úvodnej časti mali mladí reprezentanti výhodu takmer 2-minútovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú využil na vyrovnávajúci gól Lipovský.

Aj v prostrednej časti sa Popradčania dopúšťali zbytočných faulov, za čo častokrát zohrievali trestnú lavicu. Hostia však ponúknuté príležitosti nedokázali využiť, keď svoje presilovky hrali vlažne a mnohokrát dokonca umožnili domácim dostať sa ku kontrám. Jednu z nich nakoniec využil kapitán Klouda, keď v 30. minúte bekhendom zasunul puk podod ľavý betón Romančíka. Úspech povzbudil sústavne sa brániacich Popradčanov natoľko, že po skončení série presiloviek hostí si vychutnali hosťujúceho brankára ešte dva krát. Najskôr v 32. minúte pridal ďalší gól Šterbák a o minútu neskôr zvyšoval na 4:1 premiérovým gólom v drese Popradu Macejka. V 40. minúte však po šikovnej individuálnej akcii znížil Boltun a pripomenul, že o výsledku stretnutia ešte nie je rozhodnuté.

Nádeje mladých reprezentantov však rýchlo schladil Sabolič, keď gólom zo šatne vrátil domácim opäť trojgólový náskok. Hostia po góle rezignovali, čo umožnilo domácim pohodlne kontrolovať výsledok. V 50. minúte sa po druhýkrát presadil pohotovou strelou Šterbák a zvýšil na 6:2. Štyri minúty pred koncom skorigoval Tóth ľahkou strelou na konečných 6:3.

Hlasy po zápase:

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Na zápas sme nastupovali pod tlakom, pretože posledné zápasy sme neodohrali v dobrej forme. Som rád, že hráči k dnešnému zápasu pristúpili zodpovedne, že ho dotiahli do víťazného konca a že sme získali tri body."

Ernest Bokroš, tréner Orange 20: "Stretnutie nebolo z našej strany najlepšie, pretože sme urobili veľmi veľa individuálnych chýb. Súper to potrestal, hral veľmi dobre v presilovkách. Aj keď sme dnes využili presilovku piatich proti trom, z ôsmich presiloviek musíme využiť viac. Musíme byť trpezliví a nazbierať skúsenosti, ktoré budeme potrebovať na majstrovstvách."
 
HC Košice - MHC Mountfield Martin 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 58. Kolba (Marek Slovák, Spilár) - 38. M. Hollý (Mikušovič, Markovič), 46. T. Petruška (M. Beran), 52. Horský (Fadrný, Pernš)
Vylúčení: 6:6 na 2 min
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: T. Orolín - Rovenský, Snášel
3523 divákov.
 
Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, Deyl, M. Macejko, Michal Novák, M. Takáč, M. Gajdoš - Spilar, Marek Slovák, R. Jenčík - Patrik Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Kuběna, Pašek - Gmitter, E. Piatak, Mlynarovič
Martin: Šúrek - A. Novotný, M. Danko, R. Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Majer, Pacalaj, Slávik - T. Petruška, M. Beran, Vartovník - Markovič, M. Hollý, Mikušovič - M. Jonák, Horský, Fadrný - Murček, Dírer, Hús - Slávik
 
Košice 2. októbra (TASR) - V úvode stretnutia začali aktívnejšie hostia z Martina a v 7. minúte sa ocitol v stopercentnej šanci Vartovník. Puk z jeho hokejky však minul opustenú bránku "oceliarov". Ten istý hráč sa dostal do výbornej príležitosti aj o sedem minút neskôr, ale trafil iba dobre postaveného brankára Hyláka. Na opačnej strane sa k slovu dostali i domáci, v 16. minúte po obliehaní bránky hostí, najprv Piatak a po ňom ani Mlynarovič nedokázali prekonať martinského gólmana. Prvá tretina viac vzruchu nepriniesla a hráči odchádzali do šatní za nerozhodného stavu.

Do prostrednej časti hry vstúpili obidve mužstvá aktívne, ale prvý martinský útok nevyužil presilovú hru a na opačnej strane netrafil puk pred Šurekom Haščák. Tímy vyrážali z pozornej defenzívy do protiútokov, vyložené šance si však nedokázali vypracovať. Najväčšiu príležitosť si vypracovali domáci hráči v 36. minúte, keď sa v oslabení dostali do úniku dvoch proti jednému bratia Hunovci, ale Richard po prihrávke Róberta nedokázal blafákom oklamať brankára hostí. O dve minúty neskôr otvoril na opačnej strane skóre duelu Hollý, ktorý zužitkoval prihrávku Mikušoviča spoza bránky domácich - 0:1. Vzápätí mohol vyrovnať Piatak, no Šurek podržal svoj tím.

Na začiatku záverečného dejstva mal vyrovnávajúci gól na hokejke Mlynarovič, no z dobrej pozície namieril tesne vedľa. Martinčania využili hneď svoju prvú šancu na strelenie druhého gólu, keď sa v 46. minúte pred Hylákom presadil Petruška - 0:2. Víťazstvo hostí potvrdil o šesť minút neskôr Horský, ktorý zužitkoval početnú výhodu o jedného hráča, keď na dva razy prekonal košického brankára - 0:3. V 58. minúte dal bodku za stretnutím počas presilovej hry domáci obranca Kolba - 1:3.

Hlasy po zápase:

Radim Rulík, tréner Košíc: "Hráčom nemôžem uprieť snahu, pretože tam bola. Žiaľ, nič sa nám nedarilo a súper nás trestal. Z našej strany bola veľká snaha, ale hokejovo sa nám nedarilo."

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Mal som obavy z tohto stretnutia, pretože už atmosféra pred stretnutím bola o 'úspešnejších' zápasoch, ktoré sme odohrali. Teda už dnes na tréningu som musel použiť trošku tvrdšie slová, aby sa koncentrovali. Hráči to zobrali a aj to je dobrá charakterová vlastnosť, že si chcú zobrať rady k srdcu i keď hokejová kvalita tam ešte nie je."
 
KlubZVVpPpP B
1.Zvolen  7  
  6  
10  0  
  30:19  
  20
2.Nitra74111 37:2415
3.MHC Mountfield84112 21:2115
4.Košice84103 31:2414
5.Skalica74003 25:2912
6.Ban. Bystrica73103 20:1511
7.Piešťany63012 23:1810
8.Poprad72104 23:238
9.Žilina61032 14:216
10.Trenčín61005 19:273
 
 

Vyberte región